Kellarin viimeistely lattiasta laipioon osa 1

Vaikka betonilattiat ja -seinät eivät kenties tunnu mahdottoman potentiaalisilta juuri nyt, kellarisi tarjoaa runsaasti tilaa, jota voi käyttää muuhunkin kuin pelkkään varastointiin ja joka voi lisätä huomattavan määrän lisäarvoa kotiisi. Jos viimeistelty kellari on kotisi toivelistalla, käytä hieman aikaa lukeaksesi projektiin vaadittavista asioista ja mieti, onko itse rakennettu kellarin viimeistely sinulle sopiva vaihtoehto. Perusvaiheisiin kellarin viimeistelyssä kuuluvat seinien eristäminen, lattiamateriaalien valitseminen ja laipion asentaminen muuntaaksesi alimman kerroksen lisäelintilaksi. Harkitse ensin kaikkia projektin vaiheita ja laske budjettisi ennen kuin aloitat näin suuren projektin. Tyypillisesti suurin haaste on erilaisten rakenteiden ympärillä työskenteleminen. Näitä rakenteita ovat lämmitysputket, viemäri- ja vesiputket sekä sähköjohdot, jotka saattavat roikkua irtonaisia. Näiden asennusten ympärille tehtävä rakennussuunnittelu on tämän projektin hankalin vaihe, että kellarista tulisi hyvännäköinen ja viihtyisä tila. Ammattimainen suunnitteluyhtiö pystyy auttamaan sinua saavuttamaan haluamasi tuloksen, halusit sitten toimia mahdollisimman edullisesti tai kuluttaa enemmän rahaa saadaksesi tilan näyttämään kauniilta ja muuttaaksesi asennukset integroiduksi osaksi tilan suunnittelua. Jos sinulla ei ole remontointikokemusta tai kellarissa on paljon erilaisia pinta-asennuksia, palkkaa tähän projektiin ammattilainen.

Ennen kellarin remontoinnin aloittamista tehtävät asiat

Ennen kuin ostat eristys- tai pintalevyjä kellarisi pintaremontointia varten, valmistele kellarisi tätä sijoitusta varten siivoamalla se perinpohjaisesti ja varmista, että kellarissa ei ole mitään vuotoja ja että sen on säännösten mukainen. Ennen kuin aloitat projektisi tai tilaat ammattilaisen paikalle, sinun täytyy siivota kaikki rojut pois kellaristasi. Vie pois kaikki laatikot, säkit, roskat ja laitteet, ennen kuin aloitat. On hyvä idea tehdä ensin kosteustesti selvittääksesi, tarvitseeko sinun vesieristää kellariasi ennen sen remontoimista. Jos sitä ei tehdä, kellarisi pintaremontti saattaa mennä pilalle salakavalien vuotojen takia. Etsi vuotojen lähde ja korjaa se. Onko maa kosteaa kellarin alla ja vaatii kuiviketta? Onko perustassa halkeamia? Tunnista mahdollisen kosteuden juurisyy konsultoimalla ammattilaista selvittääksesi ongelman ennen kellarin viimeistelemistä. Eräitä nopeita keinoja kellarin vesieristämiseksi ovat muun muassa sadevesirännien ohjaaminen poispäin talon perustasta, nurmikon pinnan laskeminen poispäin talosta, että vesi valuu pois kellarin suunnasta, vedenkestävän pinnoitteet tai maalin käyttäminen sisäseinissä ja sadevesiojien kaivaminen tai altaan rakentaminen sumppupumpulla. Kun olet saanut hoidettua vuotavat seinät, tee kosteusmittaukset uudelleen vahvistaaksesi, että ongelmat on korjattu, jotta voit aloittaa remontoinnin. Vaikka sinulla ei olisi ongelmia vuotavien seinien kanssa, kannattaa harkita vedenpitävää kerrosta ulkopuolen sementtiseiniin ennen jatkamista. Tämä helpottaa ongelmia tulevaisuudessa.

Varmista paikalliset luvat ja asetukset kellarien rakentamisen suhteen

Sinulla on oltava asiaankuuluvat rakennusluvat, kun aloitat kellarisi kanssa työskentelemisen. Ennen kuin aloitat, tutki paikallisia rakennussäädöksiä löytääksesi mahdolliset säännöt laipion korkeudesta ja vaadittavien uloskäyntien määrästä kellarissasi. Jos kellarisi ei täytä näitä vaatimuksia, sinun kannattaa pohtia projektiasi uudelleen. Kun tiedät, että kellarisi täyttää säännökset, hae lupia ja aloita kellarisi remontoiminen. Vaadittaviin työkaluihin kellariremonttia varten kuuluvat ainakin pyörösaha, kivipora ja siihen kuuluvat terät, hengitys- ja kuulosuojat, suojalasit, vasara, vatupassi, sahapukki, tikkaat, mittanauha, monitoimiveitsi, naulain, levynostin ja tiivistysainepuserrin. Tarvittavia materiaaleja kellarin pintaremontoimiseen ovat ainakin eristämiseen käytettävät styroksilevyt, teippi ja liimausaineet sekä tiivistysaineet, riittävä määrä lankkuja kaikkien seinien kehysten rakentamiseksi, sementti- ja levynaulat sekä seinien ruuvit, kovalevyt ja mahdolliset laipiolevyt, valitsemasi lattiamateriaalit, rimat ja lattia- ja kattolistat, lastulevy, rautalanka sekä leikkuri. Materiaalien määrä riippuu projektisi koosta ja valitsemastasi viimeistelystä. Mittaa kellarisi ennen materiaalien hankkimista.

Varmista paikalliset luvat ja asetukset kellarien rakentamisen suhteen