Kellarin viimeistely lattiasta laipioon osa 2

Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa pohdittiin ennen kellariremonttia pohdittavia asioita ja remonttia varten hankittavia työkaluja ja materiaaleja. Kun nämä asiat ovat hoidossa, on aika käydä toimeen. Jos kellarisi seinät ovat pelkkää sementtiä, sinun täytyy aloittaa tästä. Viimeistellyt kellarin seinät eivät pelkästään tee tilasta valmiin näköistä, vaan ne tekevät siitä myös lämpimämmän ja kutsuvamman, varsinkin kun väliin on asennettu eristys ja seinälevy on maalattu.

Yksi helpoimmista ja tehokkaimmista keinoista eristää kellarin ulkoseinä on asentaa styroksilevyeristys suoraan perustuksen seiniin. Leikkaa eristelevystä seinän korkuista vähennettynä noin senttimetrillä, että levyn pystyy sovittamaan paremmin asennuksen aikana. Voit leikata levyä sahalla tai veitsellä. Jos käytät sähkötoimista sahaa, muista käyttää suojalaseja. Aseta leikattu eristelevy seinää vasten ja varmista sen korkeus. Siirrä se jälleen syrjään seuraavaa vaihetta varten.

Rakenna seinärunko

Levitä seinään s-kirjaimen muotoon kiinnitysainetta, johon levy kiinnitetään. Anna vaikuttaa 30 sekuntia tai pakkauksessa ilmoitettu aika. Paina eristelevy paikalleen kiinnitysainetta vasten ja toista tämä, kunnes koko seinä on peitetty eristelevyillä. Kun eristeet on asennettu, tiivistä saumat levyjen välillä teipillä. Tiivistä lopuksi mahdolliset raot eristelevyn ja laipion välillä tiivistysaineella tai täyteaineella. Kun olet asentanut eristeet, voit ryhtyä asentamaan seinälevyjä. Ennen kuin aloitat seinien rakentamisen, sahaa kaikki kakkosneloslankut oikeaan mittaan. Vähennä pystytukilankkujen pituudesta ala- ja ylälevyjen paksuus sekä ylimääräinen sentti. Tämä antaa sinulle riittävästi tilaa sovittaa kehykset helposti perustusta vasten. Asenna seiniin, jotka ovat samansuuntaisia kuin lattiapalkit, blokit yläpalkkien ja seinän väliin ruuvaamalla tai naulaamalla sovitetut kakkosneloset palkkeihin. Asenna niitä 60 cm välein samansuuntaisille seinille. Näitä blokkeja käytetään kehyksen kiinnittämiseen. Piirrä viiva jokaisen seinän mitalta 10 cm päähän seinästä. Tähän viivaan sovitetaan kehyksen ulkoreuna. Kokoa seinä maassa alalankku lähimpänä seinää. Kiinnitä seinäpalkit ylä- ja alalankkuihin 40 cm välein käyttämällä levynaulainta. Siirrä seinälankku tarvittaessa ikkunoiden ja ovien kohdalla. Nosta seinä ylös ja sovita ulkoreunan alalankku piirtämäsi viivan kohdalle. Kiinnitä alalankku sementtilattiaan käyttämällä kiviporaa, kivinauloja ja vasaraa. Käytä kuulosuojaa, hengityssuojainta ja suojalaseja tässä vaiheessa. Kiinnitä ylälevy ylimpien lankkujen tai blokkien päälle käyttämällä naulainta ja tikkaita. Kun siirryt seinää pitkin, mittaa vatupassilla pystysuunnassa jokainen seinälankku, ennen kuin naulaat ylälevyn varmistaaksesi, että seinä on suorassa. Jos seinäsi ei ole suorassa, asenna kiiloja ylälevyn ja laipiolankkujen väliin, kunnes seinälankut ovat suorassa ja käytä sitten levynaulainta sen kiinnittämiseen. Jos kellarissa ei ole tilaa rakentaa seinää maassa ja nostaa sitä ylös tai sinulle ei ole apulaista, voit aina kiinnittää ylä- ja alalevyt ensimmäiseksi ja asentaa sen jälkeen seinälankut.

Rakenna seinärunko

Asenna kipsilevyt

Kun olet rakentanut seinät, voit aloittaa kipsilevyn asentamisen. Ota huomioon sähköpistokkeet ja venttiilit mittaamalla niiden sijainnin ja leikkaamalla reiät kipsilevyyn käyttämällä sopivaa työkalua. Mittaa ikkunoita varten niiden mitat ja leikkaa niiden muoto kipsilevyyn vasta, kun olet asentanut levyn seinään. Voit asentaa kipsilevyn vaaka- tai pystytasossa, vaikka useimmissa kodeissa vaakasuuntainen asentaminen on parempi vaihtoehto, koska sinulla on vähemmän saumoja ja kunkin levyn asentaminen on helpompaa. Mittaa aluksi varmistaaksesi, että jokainen kipsilevy osuu seinäpalkin kohdalle ja sovita niitä tarvittaessa työkalulla. Kiinnitä kipsilevy palkkeihin käyttämällä kipsilevyruuveja ja poraa varmistaen, ettet revit kipsilevyn paperipintaa. Naulan pään ympärillä ei pitäisi näkyä kipsiä. Peitä saumat ja ruuvien päät kitillä. Peitä lopuksi saumat kipsilevyteipillä ja toista kittaaminen. Nyt kellarisi seinät ovat valmiina maalattaviksi.