Remontointi helpommaksi yksinkertaisilla vinkeillä

Jos olet ollut mukana rakennusten remontointitehtävissä, olipa kyseessä sitten pienemmän mittakaavan kotiremontti tai suurempi teollisuuteen liittyvä työprojekti, tiedät varmasti, että remontointiin liittyy valtavan paljon erilaisia ajateltavia asioita. Riippumatta siitä, toimitko koko projektin johtajana vai työskenteletkö vain mukana jonkun tietyn osa-alueen parissa, muutamat yksinkertaiset vinkit helpottavat varmasti remontointiurakkaasi. Näiden vinkkien avulla remontista aiheutuva stressi ei ehkä häviä kokonaan, mutta siitä tulee varmasti hieman siedettävämpää.

Muista suunnitella remontti huolellisesti

Kun ihmiset päättävät tehdä muutoksia omaan kotiinsa, he saattavat toisinaan lähteä tavoittelemaan hieman liiankin hurjia visioita asian suhteen. Joku saattaa alkaa repimään kylpyhuoneen laattoja alas hetken mielijohteesta, tai sitten purkukohteeksi valikoituu joku muu lähimpänä oleva pinta. Parempi lähestymistapa asiaan on tietenkin aloittaa remontti huolellisella suunnittelulla. Yksittäisen huoneen remontointiin eri luultavasti tarvitse ihmeempiä rakennuslupia, mutta esimerkiksi suuremman mittakaavan remontointi tai lisärakentaminen voi vaatia luvan hankkimisen. Joten ensimmäinen asia remonttia suunnitellessa onkin ottaa selville, millaisia lupia tai tarkastuksia sinun täytyy hankkia tai tehdä ennen projektin aloittamista. Hanki kaikki tarvittavat luvat ja sopimukset kirjallisina ja allekirjoitettuina ennen kuin aloitat remontoinnin.

Siivoa sotkut

Eräs asia, joka voi erityisesti haitata remonttitöitä, on sotkuinen ympäristö. Lian, pölyn ja jatkuvan kaaoksen keskellä eläminen viikkokausien ajan voi olla hyvin masentavaa. Rakennustyömaalla syntyy todella paljon pölyä, joka voi levitä aivan kaikkialle niin, että joudut lopulta siivoamaan pölyä ja likaa pois viikkojen ajan vielä remontin valmistuttuakin. Koeta pitää huolta, että remonttityömaan sotkut siivotaan päivittäin, hoiti homman sitten urakoija tai sinä itse. Jos pystyt siivoamaan remontin edetessä, sitä parempi. Jos remontoit omaa kotiasi, pidä huolta siitä, että yksi huone säilyy mahdollisimman hyvin suljettuna remontin ulkopuolelle, niin että sinulla on paikka, minne paeta remontin aiheuttamaa meteliä ja sotkua.

Käytä asiantuntijoiden apua

Jos sinulla on osaamista ja kokemusta rakentamisesta ja remontoinnista, olet onnekkaassa asemassa ja kykenet hoitamaan suuren osan remontin vaatimista töistä itse. Valitettavasti erilaisten rakennus- ja remontointiprojektien historiasta löytyy runsaasti tapauksia, joissa itse hoidetut projektit ovat päättyneet katastrofiin, kun asialla ovat olleet ammattitaidottomat mutta innokkaat amatöörit, jotka ovat tarttuneet työhön kuvitellen liikaa omista kyvyistään, ennen kuin koko projekti on kaatunut heidän niskaansa.

Älä anna itsesi joutua tällaiseen tilanteeseen. Käytä aina oikeiden ja ammattitaitoisten ammattilaisten apua varmistaaksesi, että remonttisi sujuu onnistuneesti. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun kyseessä on viemäröinti- tai sähkötyöt. Jo lain vaatimusten vuoksi muun muassa sähkötöiden asentamisessa tulee käyttää asianmukaisen ammattilaisen palveluksia.

Muista varata tilaa tarpeillesi

Kun työskentelet koko päivän, jossain vaiheessa sinun täytyy päästä käymään vessassa. Moni kodinomistaja saattaa unohtaa tämän faktan yllättävän helposti, kun hän suunnittelee kotinsa remonttia. Varsinkin jos olet suunnittelemassa kylpyhuoneen uudistamisesta tai et vain muusta syystä halua käyttää samaa vessaa talosi remontin parissa työskentelevien henkilöiden kanssa, voit harkita siirrettävän vessan vuokraamista talosi pihaan. Voit myös hankkia yhden vessan remonttia tekevien työntekijöiden käyttöön.

Työmaavessoja vuokraavat esimerkiksi Ykkösvessat tai Lassila & Tikanoja. Yleensä siirrettävät vessat yhdistyvät mielikuvissa lähinnä rakennustyömaille tai festivaaleille, mutta monella vuokraajalla on laajat valikoimat erilaisia siirrettäviä vessoja erilaisiin tarpeisiin. Tavalliset perusmallit soveltuvat hyvin lyhytaikaiseen käyttöön ja ovat myös edullisin vaihtoehto. Tarjolla on myös eristettyjä talvimalleja kylmempiä kausi varten sekä tasokkaampia malleja pidempikestoiseen käyttöön. Paremmissa malleissa on oma käsienpesuallas juoksevalla ja raikkaalla vedellä. Kun suunnittelet remontoinnin aloittamista, muista pitää mielessäsi myös siirrettävän vessan vuokraaminen.