Sisustustrendit 2021

Sisustustrendit 2021

Meissä monissa on sisustajan vikaa, mutta jokaisella ei ole varaa sisustaa asuntoaan uudelleen aina uusien trendien mukaan. Jokainen voi kuitenkin katsella lehdistä ja netistä uusia sisustusideoita ja poimia sieltä jotain kukkarolle sopivaa ihanaa pientä lisää omaan arkeensa. Korona-aika näkyy meidän kaikkien elämässä, kotona vietetään enemmän aikaa kuin ennen ja monet opiskelevat ja tekevät töitä kotoa käsin.Tutkiskelin vuoden 2021 sisustustrendejä ja huomasin, että niin sisustus kuin vaatteetkin ovat saaneet nyt vaikutusta meidän ympäröivästä maailmasta. Paitsi korona myös ilmastonmuutos on myös trendien taustalla. Tämän hetken värit kuvastavat maailman tilannetta ja peilaavat tulevaisuuteen. Värit tuovat toivoa valoisasta tulevaisuudesta tai antavat rauhaa ja tasapainoa.

 

Värimaailma

Vaalean sininen on nyt ilmeisesti monen ykkösväri vaatetuksessa, mutta myös sisustuksessa ja sitä voi sujauttaa, vaikka valkoiseen tyypilliseen suomalaiseen kotiin sohvatyynyistä verhoihin, keltainen ei niinkään yhdistettynä siniseen vaan omanaan tai luonnon väreihin yhdistettynä. Vaikka kiven harmaaseen, se tuo sitä auringon lämpöä ja valoa, jota nyt tarvitaan. Puhtaanvalkoinen ei ole muotiväri vaan pehmeät luonnonvärit, meri ja veden sävyt.Luonto on myös osana sisustusta materiaaleissa. Minäkin olen taas muodikas, kun kaivan varastosta vanhat korihyllyt eli rottinki, olki, luonnonkivet ja tietysti puu ovat osana sisustusta. Tammi on klassikko ja taas muodissa siitä huonekaluja, mutta puuta käytetään taas seinillä eikä sitten valkoiseksi maalattuna! Muotia on myös lähisisustaminen eli ei haeta kaukaa Aasiasta tai Afrikasta ruokapöytää vaan suositaan kotimaisten valmistajien lähituotantoa. Myös mummolta perityt kynttilänjalat voi etsiä hyllyn päälle tai kummitädin tuoma Barceloksen kukko sopii takan reunalle eli jopa löydöt matkoilta ovat nyt suosiossa.

Värimaailma

Värimaailma

Ota koko asunto huomioon

Viime vuosina asuntojen neliöihin on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota eli neliöt sisustetaan tarkkaan, hukkaneliötkin pyritään tänä vuonna täyttämään. Suomalaisissa asunnoissa on eteiset, joita välttämättä ei näe etelän maiden asunnoissa. Eteinen saattaa kuitenkin olla vain pitkä käytävä, jota ei juurikaan kalusteta. Nyt kiinnitetään naulakoita ja etsitään pieniä huonekaluja tai koristeita, joilla saadaan eteinenkin tyylikkääksi eikä vaan kenkien ja ulkovaatteiden säilytystilaksi. Makuuhuoneisiin voidaan käyttää voimakkaampiakin väreja eli vaikka yksi seinä violetiksi, jos halutaan räväkkyyttä. Pellava, puuvilla, villa ja nahka yhdistettynä perittyihin huonekaluihin sopivat makuuhuoneen lisäksi olohuoneen puolelle.

 

Huonekasveilla saadaan lisää tunnelmaa ja myös puhdistetaan kodin ilmaa. Patinoidusta messingistä pieniä koukkuja makuuhuoneeseen ja eteiseen ja muutenkin tuodaan vanhan ajan mökki/huvila tunnelmaa pienin romanttisin yksityiskohdin ympäriinsä kaupunkikotiin. Tammi on muodissa, mutta haluaako sitä keittiöön vai laittaako nyt muodikkaasti kaapit kahdella värillä. Keittiössäkin saa nyt tavaraa olla esillä ja paitsi, että mummolta perityt kahvikupit ovat käytössä myös niiden historiaa on selvitetty ja alkuperä tiedossa eikä tietysti yksi arvokkaampi designtuote keittiössä tai olohuoneessa ole pahitteeksi, koska kerroksellisuus on vuoden trendi. Parvekkeesta on tullut viime vuosina Suomessa monille osa ympärivuotista asuintilaa. Se sisustetaan kauniiksi niin, että siellä voidaan nauttia, vaikka iltapäiväkahvit tai ihailla auringonlaskua viinilasien edessä.

 

Moni viherpeukalo käyttää parvekkeen hyötypuutarhaksi, mutta senkin voi tehdä muotia seuraillen. Viherkasvi Villitys vain jatkuu, kotiin ei välttämättä suunnitella viidakkoa tai keidasta, mutta hyvinvoinnin lisäämiseksi ja stressiä alentamaan. Viherkasveihin taas panostetaan. Tämän vuoden luonnonläheisyys on lähellä minun sydäntäni ja kun siihen lisätään vielä ekologisuus, eettisyys ja hidas kierrätys niin luonto ja maailma tykkäävät tämän hetken sisustus trendeistä, jotka toivon mukaan ainakin osaksi ovat pysyviä trendejä.