Uuden ilmeen luominen vanhaan kylpyhuoneeseen

Jotkut kylpyhuoneet eivät koskaan mene pois muodista, niiden klassiset värit, selkeät linjat ja ajattomat kalusteet saattavat kestää vuosikymmeniä. Sitten on ryhmä, menneiden aikojen jäänteet, jotka käyvät silmiin mintunvärisine, pinkkeine tai sinivihreine kaakeleineen ja samanvärisine kalusteineen. Jos sinulla on vanha kylpyhuone, joka on mielestäsi jäänyt ajastaan jälkeen, ei kannata vielä luovuttaa. Vanhallekin kylpyhuoneelle saa luotua monella erilaisella tavalla uuden ilmeen, ilman että sitä tarvitsee alkaa remontoida. Joskus pienet yksityiskohdat voivat muuttaa vanhanaikaisen kylpyhuoneen viihtyvyyttä toden teolla.

Pienillä muutoksilla suuria vaikutuksia

Aloita päivittämällä valaisimet. Lavuaari voi säilyä kunnossa vuosikausia, mutta vuotavan hanan ja vanhanaikaisen näköiset valaisimet voi laittaa vaihtolistalle. Näiden tyylin vaihtaminen voi muuttaa kerralla koko kylpyhuoneesi ilman, että sinun tarvitsee koskea esimerkiksi kaakelointiin. Jos sinulla on värillinen kylpyamme, voit harkita sille uutta pintakäsittelyä. Voit maalata seinät ja kylpyhuoneen kaappien ovet valkoisiksi ja antaa kaakelien värien toimia tehosteena, olivatpa ne sitten millaiset tahansa. Yksinkertaisemmalla taustalla vanhoista värillisistä kaakeleista saattaa tulla uusi suosikkisi. Muista, että jos päädyt repimään koko kaakeloinnin irti, voit käyttää vanhoja valaisimia uudelleen seuraavassa remonttivaiheessa. Voit käyttää kylpyhuoneen uudessa ilmeessä apunasi myös taidetta, mutta käytä sitä tarkoituksenmukaisesti. Voit tuoda uutta ilmettä vaihtamalla valaisimet ja lieventää kaakelien väriä taideteosten avulla. Käytä seinälle ripustettavia tauluja hyväksesi. Normaalisti kylpyhuoneessa on tilaa ehkä yhdelle tai kahdelle taululle, joten valitse taulun värimaailma niin, että kaakelien väri jää taustaväriksi. Voit valita taiteeksi mitä haluat ja käyttää suosikkivärejäsi, mutta kun teoksessa on pieni ripaus sitä samaa persikkaa, sinivihreää tai pinkkiä, mitä kylpyhuoneesi vanhat kaakelit edustavat, taideteos yhdistyy tilaan. Käytä metallista tai puukehystä, ettei tyyliin tarvitse sovittaa enää enempää värejä.

Maali avuksi

Voit myös maalata kaakeloinnin. Maalattu pinta ei kestä yhtä hyvin kuin kaakelien uusiminen, mutta jos et oikeasti kestä nykyisten kaakelien väriä, voit aina maalata ne. Tarvitset tähän tarkoitukseen kuitenkin erittäin hyvän, yleensä öljypohjaisten, pohjamaalin. Jos päätät tehdä osan työstä itse, sinun kannattaa kuitenkin kysyä asiantuntijalta neuvoa sen perusteella, mitä materiaaleja aiot käyttää ja millainen seinä on kyseessä. Jokainen projekti on erilainen, eikä kaakeloinnin maalaamisessa voi käyttää pyyhekumia. Jos et halua maalata koko kaakelointia, voit maalata esimerkiksi tehostevärit piiloon eri värillä. Kylpyhuoneen ilme muuttuu eloisammaksi, kun lisäät hauskan tapetin, verhot, kattovalaisimen ja ovet lavuaarin alle. Kylpyhuone on täydellinen paikka testata jotain uskaliaampaa tai hauskempaa sisustusratkaisua kuin uskaltaisit koettaa vaikkapa olohuoneessa.

Sopeuta värimaailmaa

Joskus kaakelien väriyhdistelmät voivat olla hyvinkin intensiiviset. Silloin voit valita kylpyhuoneeseen esimerkiksi ikkuna- tai suihkuveron, jonka värimaailma tasoittaa esimerkiksi persikanväristen ja punaisten kaakelien luomaa rauhattomuutta, mutta lisää samalla kylpyhuoneeseen yksityiskohtia. Telineisiin ripustetut valkoiset pyyhkeet voivat tuoda tilaan rauhallisempaa tunnetta peittämällä mahdollisesti räikeämpiä kaakelointeja seinältä. Jos kaakeloinnin värin on hyvin kirkas, voit neutralisoida sitä esimerkiksi asentamalla hyvin tumman tapetin. Vaaleampi tapetointi kirkkaiden kaakeleiden kanssa vie huomion helpommin kaakeleihin kuin tummempi vaihtoehto. Tapetin kuviointi voi olla yksinkertaista ja noudattaa väriteemaltaan kylpyhuoneen kaakeloinnin tehostevärejä, niin että katse liikkuu huoneessa luonnollisesti. Tapetit voivat olla niin värikkäitä ja kuviollisia kuin haluat, eikä niiden tarvitse olla harmaita tai neutraalin värisiä. Mutta jos käytät värikkäitä tapetteja, valitse silloin yksinkertainen suihkuverho, ja anna tapettien hoitaa tehtävänsä. Jos kylpyhuoneessasi on suihku, varmista hyvä ilmanvaihto, ettei tapetointi irtoa seinältä. Tärkeää kylpyhuoneessa on käytännöllisyys. Kaakeloinnin päälle asennettu pyyheripustin ja seinälle laitetut lasihyllyt jättävät tilantuntua tarjoten samalla säilytystilaa.

Sopeuta värimaailmaa