Vinkkejä kylpyhuoneen remontointiin

Uudet kylpyhuoneet ovat viihtyisiä ja toimivia tiloja, mutta kylpyhuoneen rakentaminen tai remontoiminen ei ole halpaa. Keskikokoisen kylpyhuoneen remontoiminen, johon sisältyy kaikkien kalusteiden, laatoituksen, kaapistojen ja posliiniosien uudistaminen, saattaa kustantaa tuhansia euroja. Jos taas suunnittelet erittäin korkealaatuista remonttia, johon kuuluu lattialämmityksen ja ammeen asentaminen, kulut nousevat jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Kylpyhuoneremontin yhteydessä on kuitenkin keinoja pitää kuluja alempana ilman, että joudut tinkimään tyylistä.

Rajoita laattojen käyttöä

Kylpyhuoneen laatat ja varsinkin niiden asentamiseen vaadittavat työtunnit ammattilaisella voivat koitua kalliiksi, ellei työtä tee sitten kokonaan itse. Jotkut sisustussuunnittelijat suosittelevatkin käyttämään laatoitusta ainoastaan suihkutilassa, jonne sopii yksinkertaisesti kuvioitu laatoitus lattiasta kattoon asti. Reunalaattojen sijaan laattojen ulkoreunan voi piilottaa harjatun alumiinikiskon alle. Alumiinilistat ovat hyvin edullisia ja ne tarjoavat siistin ja ajattoman ulkoasun. Laatoita pelkkä suihkuseinä, äläkä koko huonetta, vaan hanki sen sijaan korkealaatuiset ja tyylikkään yksinkertaiset hanat luomaan kylpyhuoneelle sivistynyt ilme. Mikäli suinkin mahdollista, luovu myös lavuaarin päällä olevasta lääkekaapista ja korvaa sen mieluummin mahdollisimman suurella koristepeilillä. Peilejä on tarjolla lukuisissa eri tyyleissä ja eri kokoisina. Voit käyttää niin suurta peiliä kuin tila mahdollistaa, minkä ansiosta saat huoneeseen vielä enemmän tilantuntua.

Suosi jäännöseriä

Jos tarvitset vain pienen palasen graniittia kylpyhuoneen allastasoa varten, ei ole mitään syytä maksaa kokonaisesta lohkareesta. Moni kiveä myyvä yritys tarjoaa myös pienempiä jäännöspaloja suuremmista kivistä. Sama pätee myös laattoihin, voit löytää erilaisista sisustus- ja rautakaupoista varastoissa lojuvia jo tuotannosta poistuneita laattaeriä useiden kymmenien prosenttien alennuksella. Kannattaa myös kysellä alan liikkeistä mahdollisesti poistomyynnissä olevia esittelytuotteita, varsinkin jos huomaat, että liiketilojen esittelykylpyhuoneita ollaan uudistamassa. Saatat saada esittelyhuoneen tuotteita aina allaskaapeista wc-pönttöön huomattavalla alennuksella. Lisäksi voit pitää silmällä erilaisia osto- ja myyntisivustoja, kuten tori.fi, joista voit löytää remonteista ja rakennuksilta ylijääneitä uusia tarvikkeita edullisesti.

Suosi jäännöseriä

Etsi löytöjä kirpputoreilta

Jos sinun ei tarvitse saada kylpyhuoneesi kaikkia kalusteita uusina, voit aina hyödyntää kirpputorien ja kierrätyskeskusten tarjontaa. Kirpputoreilta voi tehdä erittäin edullisesti mahtavia löytöjä, kuten erilaisia koriste-esineitä, peilejä tai pöytiä. Usein kirpputoreilta hankittujen tuotteiden tyyli on myös ainutkertaista, koska vastaavia tuotteita ei enää luultavasi valmisteta tai ole juuri muuten saatavilla. Muista kuitenkin varmistaa, että kirpputorilta löytämäsi pöytä todella sopii mittojensa puolesta kylpyhuoneeseesi. Pelkkä tyyli ei riitä, jos tilasta tulee epäkäytännöllinen.

Pidä asiat yksinkertaisina

Kun alat laatimaan remontin tärkeimpiä kohteita ja budjetoimaan siihen käytettävää rahaa, erilaiset suihkun suuttimet, hanat ja veden lämpötilan sekoittimet eivät välttämättä ole listallasi ensimmäisinä, mutta niistä kaikista kertyy kuitenkin merkittävästi lisäkuluja budjettiisi. Mitä enemmän venttiilejä hanoissa on, sitä enemmän niistä aiheutuu kustannuksia. Yleensä yhdellä kädellä käytettävä paineensäätöventtiili, joka ohjaa sekä veden lämpötilaa että virtauspainetta, on edullisempi vaihtoehto kuin termostaattiventtiili, jossa on vähintään kaksi kahvaa. Jokainen venttiili on asennettava erikseen ja jokaiselle venttiilille on oltava omat putkistonsa, mistä seuraa lisää materiaali- ja asennuskuluja. Sen vuoksi vähemmän on tässä suhteessa parempi asia, kun puhutaan kylpyhuoneremontin kulujen pitämisestä kurissa. Eräs kustannuksia merkittävästi säätelevä tekijä on myös kylpyhuoneen materiaalien viimeistely ja materiaalit. Tavallinen harjattua kromia oleva hana on yleensä huomattavasti edullisempi kuin muut vaihtoehdot, kuten esimerkiksi harjattu nikkeli. Kyseessä on tietenkin myös tyyliasia, mutta pienet säästökohteet voivat kertyä yhdessä mittaviksi säästöiksi koko remontin budjetin suhteen. Jos haluat esimerkiksi välttämättä käyttää marmorin kaltaisia kalliita materiaaleja kylpyhuoneessasi, voit mieluummin käyttää sitä tehostemateriaalia yhdellä tai kahdella pinnalla sen sijaan, että vuoraisit koko kylpyhuoneen marmorilla.

Pidä asiat yksinkertaisina